SJL264

SJL264 Light

English English

Mi is ez:

Ez egy gyorstöltő Commodore C16, C116 illetve plus/4 gépekhez, ami kizárólag JiffyDOS™ kompatibilis meghajtókkal működik. (Gyári DOS ROM-mal szerelt 1541 nem támogatott!) A plus/4 felhasználók körében a JiffyDOS™ nem túl elterjedt, de sokan használnak SD2IEC meghajtót, ami támogatja ezt az adatátviteli protokollt. Ezen gyorstöltő első sorban nekik lehet segítség.

Információk:

A program a C64-es SJLOAD töltőn alapul, de csak a gyorstöltés funció van belőle megvalósítva, nincs autostart / autoload, DIRECTORY, parancsküldés, stb. Ezen funkciók általános plus/4 használatai szokások esetén nem szükségesek. (Talán a parancsküldés néha jól jönne...) Cserébe kis méretű maradhatott a program maga. A használt JiffyDOS protokoll megengedi, hogy a soros buszon egynél több eszköz is legyen, emiatt nem kell leválasztani az éppen nem használtakat. De FIGYELEM: a program használatakor a DATASETTE egységet le kell csatlakoztatni a gépről! A gyorstöltő működik PAL és NTSC gépeken, 16K, 32K illetve 64K memóriával is, de 64K az ajánlott!

Használat:

Mint bármely elterjedt gyorstöltőnél:

Az utolsó pont ismételhető, több fájl is betölthető gyorstöltéssel egymás után. (Az F1 funkcióbillentyű megnyomásával a loader ki/bekapcsolható, többszörös töltésnél hasznos lehet, ha nem csak JiffyDOS-os eszközről lehet tölteni.) A loader - amennyire csak lehet - KERNAL-kompatibilis, bármilyen program használhatja, nem csak a BASIC DLOAD/LOAD vagy a MONITOR-os L parancs. Tölteni $0A00..$FAFF tartományban lehet vele. (De lásd a kiadási megjegyést!) Esetleg $FCFF-ig tarthat a hossz, ilyenkor azonban felülíródik a loader rutin egy része, az ilyen fájlokat csak 1× lesz képes betölteni alkalmanként.

A programcsomag a gyorstöltőn kívül tartalmaz még két segédprogramot: Használat előtt célszerű a tesztet elvégezni, a GENERATOR által kimentett adathalmazt a CHECKER program végtelen-ciklusban visszatölti / ellenőzi, a hibás töltéseket megszámolja. (A CHECKER betöltése előtt a gyorstöltőt kell betölteni / elindítani. Maga a teszt KERNAL-os LOAD hívással történik, emiatt a program esetleg más töltők ellenőrzésére is használható.) A visszajelzésekért előre is köszönet!

FIGYELEM: HASZNÁLAT CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!

Köszönetnyilvánítás:

A szükséges fájlok:

Előző verziók:

Vissza